Wellness  Hydro SPA

Spa behandling Hydrospa


Spa er en fantastisk behandling til skadede heste eller blot wellness for heste i hård træning.
Spa behandling har dokumenteret gavnlig effekt på de mest almindelige skader på hestens ben. Vi benytter koldt vand i vores spa og opnår derfor flere vigtige effekter. Gennem trængeligheden af blodkar væggene øges, hvilket reducerer mængden af væske på det beskadigede sted (mindsker hævelse og ødem).

 


Skade forebyggende & behandling


Cellens stofskiftereaktion reduceres, cellerne behøver mindre ilt for at lider derfor mindre skade end før. Dette samtidig med, at kulden virker som et smertestillende middel, gør at vi opnår en lokalbedøvende effekt.

Cirkulationen i vandet skaber en blid massage, som har indvirkning på spredningen af væskedannelser ved hævelser. De øgede iltniveauer fremmer helingsprocessen.


Fordele ved SPA behandling

 

  • fremmer heling af sene- & ledbåndsskader
  • Lindrer smerter ved skader
  • Mindsker hævelse ved led problemer
  • Fremmer heling ved brud og knoglesvulster
  • Mindsker inflammation både overfladisk og under huden
  • fremmer helingen af sår
  • fremmer hovvækst og hjælper på sure stråler/hove

Koldvandsspa består af 3 elementer

·         Koldt vand (2-4 grader)
·         Salt
·         Cirkulation i vandet  

Denne kombination øger blodcirkulationen i hestens ben. Det medfører at regenerationen i væv, sener mv. i hestens underben speedes op.
Det kolde vand har en smertelindrende effekt, samtidig med at det reducerer hævelser.
Cirkulationen i vandet har en masserende og afslappende effekt.
Behandlinger i koldvandsspa kan bruges til at smidiggøre sener og muskler, 

samt øge blodcirkulationen hos konkurrenceheste og derved forebygge overbelastningsskader.

Typiske skader som kan afhjælpes ved brug af koldvandsspa

·         Sene- & ledbåndsskader
·         Benskader dvs. ømme skinneben
·         Brud og knoglesvulster
·         Flænger & betændelse af underben
·         Postoperative komplikationer
·         Heling af sår
·         Beskadigelse af blødt væv

Hvor ofte og hvor længe skal hesten behandles
Ved akut sene-/ledbåndsskade, forfangenhed eller store åbne sår behandles hesten hver dag, de første 5 dage. Derefter 3 gange ugentligt.
Ved de fleste sene-/ledbåndsskader bliver hestene klar til genoptræning under rytter, efter 4-6 ugers behandling. Vi samarbejder med din dyrlæge under hele forløbet. Dyrlægen kan vurdere skanningsbilleder og følge hvordan helingsprocessen forløber.

Hvordan foregår behandlingen
Spaen er åben i begge ender, så hesten kan se ud. Selv heste, som ikke bryder sig om at blive læsset i trailer, går normalt ind i spaen uden problemer. Når hesten står inde i spaen, lukkes lågerne i begge ender, hvorefter behandlingen kan begynde. Til heste der kan virke lidt utrygge, har vi altid både godbidder og slikkesten ved hånden.
Det kolde saltvand fyldes i spaen og massage-effekten introduceres langsomt, når vandet er nået op over kodeleddet. Vandtilførslen stoppes på midten af overbenet og hesten får fra dette tidspunkt ca. 10-20 minutters behandling.

Vores SPA bruger 2 grader koldt vand tilsat Epsom salt

Epsom salt er et 100 % rent produkt, udvundet i engelske salt- og mineralminer.
Epsom salt, er faktisk ikke en salt, men et mineral bestående af magnesium og sulfat. Både magnesium og sulfat er essentiel for en funktionel og balanceret krop og helbred. Flere studier viser, at man kan øge optagelsen af magnesium ved at absorbere det gennem huden, end ved oralt indtag. Derfor har Epsom salt været brugt til wellness og detox behandlinger hos mennesker i flere århundreder.

Epsom Salt er den ultimative favorit hos sportsudøvere pga. dets mange unikke beroligende egenskaber for krop & sind. Epsom salt er kendt for at dumle muskel/ledsmerter & har også god effekt på hud irritation, hævelse & ødem.

Epsom salt kaldes også for magnesiumsulfat og indeholder mineralet magnesium, som er et livsnødvendigt mineral for både dyr og mennesker.Rigtig mange heste mangler magnesium, som er et af de vigtigste mineraler for dens krop.


Mange studier har vist, at epsom salt har en positiv effekt på:


Muskel- og ledsmerter

Kramper i musklerne

Ømme muskler efter træning

Stress & angst

Hudproblemer