ELEKTROTERAPI
Elektroterapi er en avanceret og effektiv behandlingsmetode til at lindre smerte, afspænde muskler og opbygge muskelmasse hos heste. Elektroterapi kan også anvendes til at optimere og fremskynde restitutionen af konkurrencehesten.

TENS

TENS retter sig primært mod forskellige typer af smerte, kroniske smerter, ledsmerter, muskel smerter, smerter der generelt relaterer sig til bevægeapparatet.

TENS benytter en lav frekvens der gør at stoffet encephalin udløses i spinalkanalen. Encephalin blokerer smerte recptorerne så signalet ikke sendes videre til hjernen, derved kan vi lindre og smertebehandle hesten effektivt.

TENS stimulerer også produktionen af endorfiner som er kropppens naturlige ”smertestillere”.

TENS behandlingen varer fra 5-30 minutter alt efter hvilket område der behandles på og hvor stor intensitet.

TENS & NMES

Hvad er TENS & NMES?

Transcutaneus Elektrisk Nerve stimulation (TENS) & Neuromuskulær Elektrisk Stimulation (NMES) er begge typer af elektroterapi der målrettet behandle med milde elektriske pulseringer. Det er ikke smertefuldt hverken for dyr eller mennesker. TENS bruges primært for at lindre og smertereducere overbelastede muskler mens NMES bruges til at behandle forskellige problematikker i muskelvævet, fx skade, overbelastning, spændthed og meget mere.

NMES

NMES styrker og opbygger musklen, specielt i de tilfælde hvor hesten har mistet muskelmasse fx pga. boksro. Skævheder relateret til forkert ridning, kompensering pga. halthed eller muskel atrofi, behandles med stor effekt.

NMES sender elektriske impulser der får musklen til at trække sig sammen og løsne sig igen præcis som musklen gør under arbejde, med andre ord, så får vi musklen til at spænde op, og slappe af igen, det styrker musklen, afspænder og kan bruges i mange forskellige behandlingssituationer.

Vi tilbyder


TERMOGRAFI

Termografi er et supplerende redskab til tjek af hesten –og/eller udstyr.

Termografi er en teknologi, hvor der tages billeder af hesten med et varmefølsomt kamera, 

Alle heste i opstarts forløb får lavet termografi. Hvis hesten har skader eller andre kendte problemstillinger, kan vi ved jævnlig termografi følge udviklingen & helingen.

Termografi synliggør varmeudsving på hestens krop & kan hjælpe med at afsløre inflammation

Termografering kan være en hjælp til at lokalisere ompårder på hesten som kan være behandlingskrævende. På billedet ovenfor havde hesten en hovbyld, det var tydeligt på termografien, at det var i hoven der skulle ledes.

 Forhøjet temperatur kan være inflammation ved hvirvler, led eller muskler, mens lav temperatur kan indikere begrænset cirkulation.

Ved sikkerhed omkring årsagen henvises hesten til dyrlæge.

BEMER

BEMER-behandling (Bio-Elektro-Magnetisk-Energi-Regulation) er en ikke-invasiv behandlingsmetode, der anvender et sæt elektromagnetiske pulser for at forbedre blodcirkulationen i kroppen. 

  • Blodcirkulationen bliver forbedret.  
  • Restitutionen er hurtigere efter træningen.
  • Din hest bliver opvarmet intensivt før en konkurrence eller træning.
  • Regenerationen efter en skade er hurtigere.
  • Hurtigere heling af sår
  • Stærkere immunforsvar

mikrocikulation er aldeles afgørende for hestens helbred!

Hjertet pumper blodet rundt i kredsløbet, men af naturlige grunde bliver trykket mindre og mindre, jo længere væk fra hjertet det foregår, og jo snævrere blodårerne er. Blodårerne lige før kapillæerne - arteriolerne - har en muskulatur, der ved hjælp af sammentrækninger regulerer og hjælper, så blodet kommer videre til kapillærerne.

BEMER Fysisk Vaskulær terapi stimulerer arterioler og venoler med elektromagnetiske signaler, de bliver dermed mere aktive og nærmer sig det, de naturligt skal.WAVE

Vi har et stort sortiment af WAVE RLT lysterapi fra Cavaleros, som vi benytter til at optimere hestenes almene helbred. Hvis der er tale om specifikke problemstillinger hos hesten, kan vi målrette behandlingen.
Derved fremskynder vi helingsprocessen så din hest hurtigt kommer sig & kan præstere.

WAVE RLT Lysterapi 

WAVE RLT har dobbelt lys i hver LED, som de eneste på markedet. WAVE giver en præcis dosis af lys samtidig, i det område der behandles. Det er vigtigt at give 850 nm nærinfrarød i HELE området du vil behandle da det har den kraftigste effekt på kroppen og cellerne.

WAVE bruger de bølgelængder der er lavet flest studier & forsøg med, enmlig 660 nm rødt lys & det kraftige og effektfuldte 850 nm nær-infrarøde lys!

WAVE har ikke det blå lys da det er det svageste lys, bruges mest til at bekæmpe acne med på hudpleje-klinikker.

WAVE RLT har med kraftige lys i specifikke bølgelængder samme positive effekt som lasere, bare uden bivirkninger.

Du kan læse meget mere om WAVE her:
www.Cavaleros.dk