Aquatræning 

Aquatræning er en kombination af et skridtbånd og vand. Fordi hesten går i vand bliver træningen særlig skånsom. Leddene bliver styrket under fuld kontrol, da hesten bærer sin fulde vægt. Det kolde vand masserer hestens ben og øger blodcirkulationen.

Længden af træningstiden, hastighed og vandmængde kan reguleres, derfor kan vi lave et unikt træningsprogram til hver enkelt hest.


Aquatræning er en kombination af et skridtbånd og vand. Fordi hesten går i vand bliver behandlingen særlig skånsom. Leddene bliver styrket under fuld kontrol, da hesten bærer sin fulde vægt. Det kolde vand masserer hestens ben og øger blodcirkulationen.

Længden af træningstiden, hastighed og vandmængde kan reguleres, derfor kan vi lave et unikt træningsprogram til hver enkelt hest


Vandbåndet kan bruges som supplement til den almindelige træning af sportsheste. Årelange erfaringer og studier viser gode resultater ved opbygning af muskulatur, forbedring af kondition, koordination af motorik & balance.


Heste med ryg og bevægelsesproblemer har stor gavn af aquatræning.

Når hesten går i vand, er den nød til at bruge alle 4 ben ligemeget. Derfor arbejder hesten korrekt i hele kroppen. Hestens muskulatur bygges op uden belastning af rytter & vandbåndet har en lav påvirkning & en høj modstand. Det mindsker den belastning der ellers er når hesten går.

 

Der er mange fordele ved vandbåndstræning 

  • Understøtter den daglige træning af alle typer af heste
  • Forbedrer udholdenhed, muskelkraft, koordination, smidighed & balance
  • Opbygger rygsving, bæreevne og balance
  • Forbedrer hestens ligeudretning
  • Kan bruges tidligt i genoptræning
  • Meget effektiv til benskader og problemer relateret til bevægeapparatet
  • Kan reducere skaders helingstid med 50-60 %

Vores aquatræner bruger 2 grader koldt vand tilsat Epsom salt

Epsom salt er et 100 % rent produkt, udvundet i engelske salt- og mineralminer.
Epsom salt, er faktisk ikke en salt, men et mineral bestående af magnesium og sulfat. Både magnesium og sulfat er essentiel for en funktionel og balanceret krop og helbred. Flere studier viser, at man kan øge optagelsen af magnesium ved at absorbere det gennem huden, end ved oralt indtag. Derfor har Epsom salt været brugt til wellness og detox behandlinger hos mennesker i flere århundreder.

Epsom Salt er den ultimative favorit hos sportsudøvere pga. dets mange unikke beroligende egenskaber for krop & sind. Epsom salt er kendt for at dumle muskel/ledsmerter & har også god effekt på hud irritation, hævelse & ødem.

Epsom salt kaldes også for magnesiumsulfat og indeholder mineralet magnesium, som er et livsnødvendigt mineral for både dyr og mennesker.Rigtig mange heste mangler magnesium, som er et af de vigtigste mineraler for dens krop.


Mange studier har vist, at epsom salt har en positiv effekt på:


Muskel- og ledsmerter

Kramper i musklerne

Ømme muskler efter træning

Stress & angst

Hudproblemer